Lyst til å prøve?

Lyst til å prøve?
Som vanlig rugby er undervannsrugby et ballspill med mye kontakt, men utover det er likhetene få. Spillet foregår i tre dimensjoner med begrenset synsvinkel og uten særlig lydkommunikasjon. Det byr på mange utfordringer, men spillets grunnleggende rammer er ukompliserte. Spillet passer like bra for jenter som for gutter.

Utstyret inkluderer svømmeføtter (med hel), maske og snorkel, samt hette med ørebeskyttelse og badebukse/drakt. Alt dette (bortsett fra badetøy) får du låne av oss når du kommer.

Hensikten med spillet er å få ballen oppi «bøtta» til motstanderen. Ballen (som synker) «støtes» over korte avstander fra spiller til spiller. Hvert lag består av seks spillere som parvis veksler mellom å være oppe og nede.

Akkaren er den eneste klubben i Oslo som driver med undervannsrugby på et nasjonalt nivå. Men vi trenger stadig flere spillere 🙂  Hvis du har lyst til å prøve å spille rugby ta kontakt på email enten til uvro.akkarensd(alfakrøll)klubbkontor.no eller leder.akkarensd(alfakrøll)klubbkontor.no. Klubben har svømmeføtter, masker, hetter og snorkler som nybegynnere kan låne. Se også på siden med treningstider.

For informasjon om spillet se også våre andre nettsider eller kontakt Oppmannen vår på uvro.akkarensd(alfakrøll)klubbkontor.no.

En liten innføring i undervannrugby
UV-rugby spilles i basseng, og som navnet tilsier foregår det hele under vann. Vi spiller Lambertseter bad som er 3,4 m dypt. Av utstyr bruker vi: dykkemaske, snorkel, svømmeføtter og en hette for å beskytte hodet; da spesielt ørene.

Vi spiller på tvers av bassenget, og målene står på bunnen på hver sin side av bassenget. Disse er en rund korg, som stikker ca 1,5 m opp fra bunnen. Ballen er ca 20 cm i diameter, og den er fylt med en saltoppløsning slik at den synker med ca 1 meter pr sekund. Hvert lag kan til enhver tid ha så mange som seks spillere i vannet på en gang. I tillegg kan de ha fem innbyttere, som sitter på land.

UV-rugby er en meget intensiv sport, og man blir fort sliten. Derfor bytter man kontinuerlig, slik som i ishockey.

Hvem kan spille UV-rugby?
ALLE som er glad i å leke i vann kan spille! Vi har et herrelag og et damelag. Seriøsiteten varierer mellom utøverne. De mest aktive trener tre – fire ganger i uken, pluss at vi også driver med litt styrketrening og jogging i ny og ne. I tillegg har vi medlemmer som møter opp en gang i blant, rett og slett fordi de synes det er gøy.

Må jeg ha stålkondis for å være med?
Nei, du trenger ikke har stålkondisjon for å begynne med uv-rugby. Mange tør aldri begynne med uv-rugby fordi de tror det krever stor lungekapasitet. Dette er feil. Lungekapasitet er i høyeste grad et psykologisk problem, og i tillegg kan den raskt trenes opp. De fleste som begynner med UV-rugby føler en ENORM progresjon i starten, og det er jo veldig motiverende….

Lagdelene:
Det er vanlig å dele laget inn etter oppgaver, slik at vi har to spisser, to bekker og to venstrevinger. Grovt skissert er oppgavene deres som følger:

Spiss: Lage mål i angrep, få tak i ballen i forsvar. Spissens oppgaver er lite definerte, og forskjellige spisser har varierende spillestiler.
Bekk: Binde sammen angrepet, og alltid ha kontroll bakover slik at eventuelt kontringer kan stoppes. I forsvar ligger bekken under bøtta, og holder angriperne borte.
Venstre: Lage mål i angrep, være keeper i forsvar. Både bekk og keeper ruterer. Det vil si at når den ene er nede på bunn, ligger den andre i overflaten og puster. «Partneren» går ned FØR den andre går opp, slik at en av dem hele tiden er nede. Se taktikk og strategi for en mer utfyldene informasjon

Noen av de viktige reglene: (Vi har faktisk regler)
Du har ikke lov til å angripe en spiller som ikke har ballen
Du har ikke lov å angripe en spillers utstyr (Maske, snorkel, svømmeføtter og badebukse)
Du har lov til å holde en spiller som har ballen, under vann.
NDF sine sider kan dere lese om reglene som gjelder for undervannsrugby.

Synes du dette hørtes artig ut?

KOM PÅ TRENINGENE OG HOPP I VANNET!!!

Vil du dele videre....
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

3 kommentarer til “Lyst til å prøve?

Legg igjen en kommentar